På jobbet med STIL

måndag, 8 december, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Idag kommer radioprogrammet STIL till mitt kontor på Kulturhuset Stadsteatern. De skall intervjua mig om fransyskan. Vad är det som ”gör” en fransyska. Och existerar vår idébild om fransyskan i verkligheten? Om, hur blir man i sådana fall en sådan där lite lagom nonchalant (smal) kvinna med slängande hår, lät bohemisk garderob, cigaretter i handväskan och tid för älskog på lunchen? Ja, säg det. Man blir i alla fall inte fransk president genom att åka vespa mitt i natten för att besöka senaste älskarinnan (Hollande ni vet). Fast tvärtom går bra förstås. Bilder: Françoise Hardy x 2 och Carla Bruni (som nog blir presidenthustru – igen).

800px-Francoise-hardy-amsterdam-1969-ii

001_francoise_hardy_formidablemag

carla-bruni-2003--a

 

 

 

Kommentera