Besök Warsawa!

fredag, 21 november, 2014 av Camilla Thulin

Jag vill rekommendera alla att ta sig en tur till Polens huvudstad Warsawa. En oerhört intressant stad ur alla aspekter. En tur genom Gamla Stan är helt osannolik. Hela Warsawa var mer eller mindre sönderbombat efter andra världskriget. Alla gamla hus är återuppbyggda enligt konstens alla regler. Det man ser är replikor! Det är oerhört vackert och imponerande. Att färdas med taxi över stans alla broar och besöka nya stadsdelar är ett måste. Att äta gott är inget större problem, staden är känd för den goda maten. Min egna favoriträtt är Pierogi – polska dumplings, kan aldrig få nog. Pierogi går att få både på lyxkrogar och enklare ställen, vilket som går fint. I Warsawa finns det många olika hotellboenden, det är bara att vraka och välja. Gör som jag, rota runt på nätet, det går alltid atr hitta en deal på de flottaste inrättningarna. Glöm inte att titta på det vackra artisana porslinet, eller besöka en Inglot – sminkmärket. Denna tid är trevlig, för det väller inte utav turister, helt lagom, man har helt enklelt rörelsevidd på gator och torg. Varma kläder är dock att föredra.
image

image
image
image
image
image
Pierogi från Restaurang Delicja Polska, underbart goda.

Kommentera