Platta skor i Paris

onsdag, 19 november, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Det råder riktigt gråväder. Imorse var det så disigt att knappt toppen på tornen till kyrkan Saint-Sulpice syntes. Lika bra det, de är rätt fula. Har fel proportion liksom, i förhållandet till övriga huskroppen. Vilket antagligen beror på att torn och kropp härstammar från helt olika tider. Nåja. Tog en paus mitt på dagen från jobbandet (lunch kallas det visst) och hastade iväg till varuhuset Le Bon Marché för att köpa ett par platta skor som fungerar till fest. Gick hem tomhänt (pengarna kvar!). Alla platta skor var antingen för borgerliga eller för tråkiga. Jag vill ha ett par platta skor med hög glamourkänsla. Lack räcker inte. Inte någon liten fjompig detalj i guld heller. Och sådana där sammetstofflor är jag inte sugen på. Att det ska vara så svårt! Har slutat med hög klack, som jag tycker är ursnyggt. Orkar inte med det längre helt enkelt. Blir för trött och får ont. Men det är ju själva sjutton att det inte skall gå att få tag på festskor som är platta. Suck.

Lite senare: maken skall laga forell i rosévin. Vi kopplar av med varsin Kir och låtsas att det är sommar.

 

IMG_9714.JPG

IMG_9717-0.JPG

IMG_9718.JPG

Kommentera