Fuskflorist 2

lördag, 25 oktober, 2014 av Camilla Thulin

Ska gå på födelsedagsmiddag ikväll. Hittade väldigt fina Fairtrade rosor på Lidl till ett hyfsat pris. Köpte 4 buketter, för att sedan leka florist på köksbänken. En rolig och enkel hobby. När man sätter ihop blommorna i en liten boll, lyser färgerna så fint. Jag tar av blad och skaft. Rosorna håller längre med korta skaft, det tar kortare tid för vattnet att vandra upp till blomman – har inget fog för detta, men det känns logiskt. Rosor med långa skaft kroknar snabbt, men så fort mab klipper av dem lite och rullar in dem i tidningspapper under natten, så att stjälken blir rak och att vattnet når ända upp. Mina små bollae brukar hålla sig vid liv något längre, hoppad även på denna lilla söta boll.

image

image

image

image

image

Kommentera