Chanel kan dra åt helvete

tisdag, 30 september, 2014 av Karina Ericsson Wärn
På väg hem ser jag en syn, tyvärr inte för första gången, som får mig att snudd på brista i gråt. Under arkaderna till teater Odéon ligger sju små barn omstoppade med vita filtar på en bädd av kartong. Några nakna fötter sticker fram, de är ihopknutna med varandra via ett snöre runt fötterna. Den minsta ser ut att vara bara året gammal. Tidigare idag hade Chanel sin modevisning i Grand Palais, i form av en demonstration med plakat och allt mot en fond av Paris fasader i riktig storlek i form av stora fototapeter. ”Make fashion not war” var huvudbudskapet och på plakaten stod slogans att läsa som ”Ladies first” och ”Be different”. Runtom i världen demonstrerar samtidigt människor av övertygelse och ibland med livet som insats för att få till en förändring. Att göra modeshow av politik, protester och den rågång som idag existerar mellan fattiga och rika och den terror som religionen kan vara – det är f-n höjden av cynism. Chanel kan faktiskt fara åt helvete. Och Karl Lagerfeld borde gå i pension. 093014-chanel-atmosphere

Kommentera