Strejk förstås

torsdag, 31 juli, 2014 av Karina Ericsson Wärn
Först nu på lördag börjar den klassiska franska semestern. Skolbarnen har förstås varit lediga ett tag, men nu checkar även de vuxna ut från sina inkomstbringande förpliktelser. Kommande helgen är därmed den värsta resehelgen på hela sommaren. Grand Exodus! Och då skall det förstås strejkas, på klassiskt franska manér. Mot Air-France har utlyst strejk från och med lördag. Jäkla oskick. Om de prångt skall strejka kan de väl göra det när affärsresenärerna är som mest i farten, och inte när ungar skall skickas upp i luften på egen hand, och familjer åka hit och dit på sin så efterlängtade (men inte alltid så idylliska…men det är en annan sak) gemensamma ledighet. Naturligtvis skall även jag resa med Air-France denna helg. Kim och jag har en biljett Paris-Stockholm till på söndag, får se hur det går med det hela. I värsta fall blir vi kvar på fransk mark något extra dygn, vilket inte passar alls. Behöver vara på Kulturhuset Stadsteatern måndag morgon. Basta. Skall jag kanske köpa mig en liten sportbil och börja ratta hem? Bilden nedan är från den underbara filmen Play Time av geniet Jacques Tati. large_play_time_blu-ray2

Kommentera