Ny krog i byn

torsdag, 17 juli, 2014 av Camilla Thulin

I vårt samhälle, Yalikavak händer det saker. Häromdagen sade vår matros att Yali har två sidor numer, en anatolisk och en amerikansk, tyvärr håller jag med honom. Marinan i vår by är den mest exklusiva i Europa. I marinastaden kan man både köpa Gucci och Pucci, dansa på Billionaires Club och äta på Noubu. Inget för oss, vi har varken intresset eller ekonomin. Alla klagar på att det är för dyrt, vilket det också är. I afton provade vi därför en traditionell kebab restaurang ”Cira, Adana Kebab”. Ett familjeföretag, som valt ett klassiskt koncept. Maten var suverän, likaså servicen. Men det som störde mig var vin priserna, de var på tok för höga. Som ny krog sänkte de genast priset. Mitt argument var, att man kan inte vara lika dyr som på marinan om man vill ha normala människor som gäster. Ingen av oss har varken lust eller råd att betala överpriser. I Turkiet är det inte billigt, många gånger undrar jag hur man klarar sig på 1000 ytl i månaden.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera