Möllan

tisdag, 10 juni, 2014 av Camilla Thulin
Tog en lunchpromenad i den tropiska värmen upp till Möllevångstorget. Väldigt trevligt, men blev utkörd från Drottningens Tyger – tyvärr, för i Sverige är det förbjudet att ha hundar i butiker, skumt. Jag hade velat köpa en flott glittrig kaftan, eller ett elegant smycke från Indien, men det får införskaffas i en annan butik, där hundar i är tillåtna, kanske i Paris. Annars är kvarteren väl värda besök hela tiden. Små mysiga restaurangen och kebaber. Såg t.o.m. ett ställe som serverade Lamahun – turkisk pizza. Torgets priser är oförskämt låga, med många härliga primörer och kryddknippen. Skönt med en stad, som i ena hörnan är 1500 – tal och på andra ställen en äkta turkisk/orientalisk känsla, helt i vår smak. Mångkulturella är det enda som gäller för min del, därför känns Malmö så trivsamt och intressant för mig, som bor 55 mil nordost och det känns verkligen här nere. image image image image image image image image image image

Kommentera