Skärpning Bistro Süd

tisdag, 3 juni, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Igår år jag en väldigt god middag tillsammans med dottern Lydia på Bistro Süd. En äkta kvarterskrog med franska vibrationer på vackra Swedenborgsgatan. Till förrätt åt jag små mjuka hela friterade krabbor med olika såser att doppa i, och till varmrätt en halv råbiff. Vit iskall Sancerre i glaset (ja, det finns röd Sancerre, gjord på Pinot Noir, serveras lätt kylt). Dottern åt carpaccio följt av rökta räkor. Vi hade det väldigt trevligt, dock kunde vi ha haft en än bättre kväll om servisen kostat på sig att vara….ja, lite vänlig. Tur att jag inte var på uppdrag (ja, jag är då och då krogkritiker).

Man behöver nu inte som servispersonal kvittra och pladdra. Men att vara direkt sur och snudd på bufflig, lägger en nyans till middagen som man inte vill ha. Vare sig hemma eller på krogen. Bistro Süd är visserligen kända för sin lite strama servis (men det finns solstrålar!) men det gör inte saken bättre. Att ha en attityd där gästen känner sig som ett störningsmoment, är att ha misslyckats med en rätt väsentlig del av sin arbetsuppgift. Kvällen lystes dock upp rejält av att kära Dominika (ni vet, från Army of Lovers och numera framförallt pr-stjärna) med väninnan Emma slank ned vid bordet bredvid. Även dessa två damer fick känna på servicen. Behöver du den där eller?, frågade servitrisen Dominika som lagt en av krogens filtar runt ryggen, eftersom det var svalt, inte för att filten var särskilt snygg, eller matchade Camilla Thulin klänningen hon hade på sig. Framför sig hade Dominika ett tomt glas. En naturlig fråga hade ju varit att först fråga om hon kanske ville ha något mer att dricka. Men icke sa nicke. Dominika släppta dock inte taget om sin filt. Klok dam.

20140603-071252-25972296.jpg

20140603-071310-25990588.jpg

Kommentera