Nils Dardel och ministern

onsdag, 28 maj, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Igår afton var jag som sagt på middag på Moderna Museet. Det var flott värre, med fördrink, bordsplacering och hela baletten. Herr Birnbaum höll tal, liksom utställningens curator John-Peter Nilsson. Medan de höll sig till att prata om Nils Dardel samt tacka alla närvarande långivare och exklusiva samlare och konsthandlare, så tyckte Kulturministern att middagen var ett ypperligt tillfälle att valkampanja på. Hennes tal fokuserade därmed på skatter, och skatter, och skatter. Eller snarare på skatter som lyfts bort. Ett plus dock: hon var klädd i en väldigt snygg Camilla Thulin klänning. Efter desserten slank jag iväg i taxi hem till Karin Mamma och Jockum där jag checkat in lilla Kim. Efter lite vin i soffan tog vi en nattpromenad hemåt.

 

20140528-095133-35493268.jpg

 

Kommentera