Förklädd Gud

söndag, 27 april, 2014 av Camilla Thulin
Att först få lyssna till Lars-Erik Larssons Pastoralsvit op 19 är en ren fröjd för alla sinnen. De flesta av oss känner igen 2:a stycket i sviten, ”Romans”. Underbart franfört av Radiosynfonikerna ledda av den legendariska Gustaf Sjökvist. Del två, Förklädd Gud, med de makalösa dikterna av Hjalmar Gullberg, också tonsatta av hr Larsson är magiskt. Hur man kan bearbeta en text på 4 olika sätt, orkester musik, körsång, operasång och recitation är extremt spännande. Solisterna Hanna Husáhr och Daniel Hällströms stämmor klingade vackert till orkestern och kören svarade fantastiskt. Som part i målet, gav Johan liv till texten. Som bildmänniska, ser jag bilder när han läser, herden, djuren, silvret, flöjten, naturen och manteln. Ni kan lyssna på konserten 30/4 på P2, 30/4 kl 19.00. Om du inte hinner då, ladda ner den och lyssna på en långpromenad. Själv ska jag springa till denna excellenta konsert med svensk text och musik när den är som bäst. image image image image image image En annan favorit, Riccardo Muti, kolla in www.operachic.typepad.com – en rolig blogg från Milano, drivs av en anonym person, som säger sig vara från USA., väldigt kul om man som jag gillar klassisk musik och opera.

Kommentera