Vongole

torsdag, 17 april, 2014 av Camilla Thulin

Det blev en Vongole pasta frossa ikväll. Väldigt enkelt att göra. Koka pastan efter snäcorns. Idag hade vi 2kg snäckor. Jag finhackade 4-5 större charlottenlökar, 10 färksa vitlöksklyftor, delade de på hälften i 2 grytor, en för tomatsåsen och en för snäckorna.
Såsen: stek sakta lök och vitlöken i olivolja, riv 6 tomater, häll i rivet i grytan, hacka i minimalt med lite stark chili, låt puttra på, sakta med lock. Tvätta snäckorna i kallt vatten. Resten av lök/vitlöks hack, smält det sakta i olivolja, när hacket är genomskinligt, häll i 5 dl torrr vitt vin, ner med snäckorna – låt dem koka tills de öppnar sig. Sedan brukar jag sila av musslor och vin buljongen. Buljongen åker ner i tomatsåsen och får reducera till lämplig konsistens. Nästa steg är att ta ut innehållet i snäckorna, spara ett gäng större snäckor med skal, för dekorationens skull. När tomatsåsen reducerat fint, ta av den från lågan, låt c:a 100 gr smör smälta ner i såsen, med de rensade snäckorna och de med skalen, rör om. Häll sedan ner den nykokta pastan, typ 500 gr, låt stå en stund. Strö över nyhackad persilja – servera.
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera