Le Baratin. När Raquel Carena 1987 köpte Le Baratin hade hon inte lagat en enda maträtt i hela sitt liv, och kunde ingen franska. Idag är hennes bistro en av Paris populäraste och Raquel Carena en ”la chef des chefs”, kockarnas kock. I stort sett alla stjärnkockar anlitar henne som konsult eftersom hon blandar smaker och konsistenser på ett sådant vilt och ohämmat sätt att nya ljuvliga kombinationer uppstår. Som tonfiskcarpaccio med körsbär till förrätt. Till hennes kunder hör bland annat stjärnor som Yves Camdeborde och konditorn Pierre Hermé.
3, rue Jouye Rouve, 75020 Paris
Tél:+ 33 (0)1 43 49 39 70
Métro: Pyrénées
Öppet: måndag – fredag 12.00-14.00, 20.00-24.00.
Lördag 18.00 – 1.30. söndag 12.00 – 23.00.
Pris: snudd på dyrt.
Kommentera