Skönhetsakuten svarar

torsdag, 13 februari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

20140204-145204.jpg

Vi får alltid så roliga och trevliga mejl från er läsare. Ibland kan de vara lite desperata, som gårdagens från Fru C (som jag valt att kalla henne) som skrev så här:

Hej Karina! Jag är i akut behov av ögonkräm. Har testat så många olika att jag inte minns vad som funkar. Aktuellt status; mörk under ögonen, torr hud, nya påtagliga rynkor. När jag använder min nya dyra concealer från By Terry ser jag ännu rynkigare ut. Jag brukar inte vara petig utan tycka att  jag ser ok ut. Men nu ser jag påtagligt sliten ut och det vill jag åtgärda. Oerhört tacksam för tips på produkter som funkar på morgonen och kvällen (i övrigt följer jag rutinerna i din bok). Bästa hälsningar / Fru C

Boken som Fru C refererar till, är förstås min Skönhetsbibel, i den hittar du många goda råd om allt från tår till hår. Jag svarade Fru C så här igår afton:

Kära Fru C! Vi fullkomligt älskar desperata mejl. Jag förstår precis hur du känner. Är själv urpetig med alla produkter jag stoppar i ansiktet. Och det där med ögonkräm är ingen lätt historia. Har ju några veckor använt Clarins gel, som inte gjorde något till. Fast vem vet hur jag hade sett ut om jag INTE använt den….Nåja. Jag har länge använt mig av Weledas ögonkräm varje morgon: ”Pomegranate Firming cream”. Den gör ögonhuden mjuk, men stramar också upp litegrann. Rekommenderas varmt!

Och, när huden känns extra torr och trist – som din just nu, så hänger det också ihop med väder och vind. Vi är ju tyvärr lite fnasigare på vintern, och vaknar lite pluffsigare pga torr inomhusluft. Själv lever mitt hår något eget elektriskt liv just nu. Hemskt. Men gör som jag kvällstid när det kommer till ögonen: blanda olivolja och vatten och använd som ögonmakeup-remover på kvällen. Det gör huden len och fin, och du blir inte ruinerad. Behöver du en extrakur så droppar du lite mandelolja (köp den billigaste på apoteket eller hälsokosten) på en bomullsrondell och låter ligga på ögonen en stund. Har du badkar? Försök hinna med ett fem-minuters bad på morgonen, eller bara sätt dig under duschens ånga, det tar bort påsarna litegrann (eeeehhh….dämpar lite i alla fall) ha samtidigt en plastpåse med isbitar tillhands (den har du gjort iordning och lagt i frysen kvällen innan) badda ögonen med den samtidigt som du sitter där i din lilla ångbastu. Vips blir ögonen bättre. Hoppa sedan över concealern helt och hållet ett tag….om du klarar det. Den kan vara uttorkande. Fast att den var dyr…. LYCKA TILL! Bästa hälsningar/ Karina

Kommentera