Franska älskarinnor

fredag, 31 januari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

På min morgonpromenad med Kim tänkte jag lite på det här med franska älskarinnor. Ett ständigt aktuellt ämne här i Frankrike. Ja, ni har väl följt med i svängarna kring president Hollande. Hans nya flamma, Julie Gayet, vägrar att flytta in i Elyséepalatset, det vill säga det officiella presidentpalatset. Och det är nog klokt. Fast egentligen är det som gjort för henne. Palatset byggdes nämligen av Ludvig XV som en kärleksgåva åt hans älsklings-mätress, tillika världens mest kända älskarinna: Madame de Pompadour. Och man får väl lov att säga att man i Frankrike håller på traditionerna, för än idag är Elyséepalatset en flott adress för kända älskarinnor. Rottweilern (som Hollandes ex kallas) har precis flyttat ut….

madamedepompadour

20140131-102134.jpg

20140131-102140.jpg

Kommentera