Buffliga karlar

onsdag, 29 januari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Det här händer ofta. Och hände idag igen på flighten till Paris. Sitter på rad 4, som jag delar med en man. Mellan oss har vi ett tomt säte. I det vräker han ned Dagens Industri och lite annan affärslitteratur han norpat gratis på flygplatsen. Han fäller ned mittstolens bord, på vilket han placerar alkehanda dokument. På sitt eget bord har han sin bärbara dator. Att vi skulle kunna dela på det där gemensamma lediga utrymmet, faller honom inte in. Satans buffel. Och han är inte ensam om att skapa en vktighetspetter scenografi kring sig själv. Ser tyvärr det här alltför ofta. Min analys: ett tecken på osäkerhet. Männen i fråga tror förstås att de utstrålar makt när de beter sig så här. Det är dock fel. Beteendet är bara pinsamt. Det är bara ”dvärgar” som behöver ägna sig åt maktspel av detta slag.

Kommentera