Sofa(r)

torsdag, 23 januari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Igår kväll var jag och såg dansföreställningen Sofa(r) med Kenneth Kvarnström och Jonas Nordberg i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern. Det är verkligen en lyx att för en stund vara passiv, låta synintryck och ljud skölja över en, stanna kvar. Att bli en del av all den kultur som en storstad bjuder på, skänker utan tvekan ett slags välbefinnande.Det låter kanske både pretto och självklart. Men att få något annat till livs, än vad tevetittande, butiker och facebook kan erbjuda är väldigt tillfredsställande. Prova själv! Ge dig intryck som leder till egna reflektioner. Föreställningen var otroligt sympatiskt upplagd, avslappnat småprat varvades med musik och rörelser som öppnade upp till dödsrikets djupa mörka raviner. Precis som livet ser ut, ena stunden sitter man i en soffa, den andra….borta. Sofa(r) ….

sofardans2

Kommentera