Storleksförvirring

tisdag, 14 januari, 2014 av Camilla Thulin

Nu är den igång igen, snacket om smala och plus size modeller. Hela storleksdebatten är helt snedvriden, eftersom alla storlekar är omgjorda och alla företag har sina egna system. Den dagen den normala kvinnan accepterar sin egen storlek oavsett siffra, så kommer detta tjafs att sluta. HM:s plus size modell har inget med pluz size att göra. Det är en ovanligt lång kvinna, 188 cm, som förmodligen är en storlek 140 – en extra lång storlek 40. Det systemet som finns inom herrstolekar. Herrar bryr sig inte om vad det står på storleksetiketten, det viktiga är att det sitter hyfsat. Dam storlekar borde breddas på samma sätt som herr storlekar. Vad det gäller modeller ligger det till så här, så fort ett företag använder en kvinna med former, fyllig säljer de sämre.  Därför är alla modeller och modebilder befolkade med ytterst unga och smala flickor. Så fort vi kvinnor slutar köpa tidningar med för unga och smala modeller och klädmärken som har för unga och smala modeller kommer det att bli ändring. Men är vi så korkade att vi tycker att vi vuxna kvinnor känner oss feta och fula när vi ser en ung söt flicka – vi har alla varit där själva – får vi väl ändå ta och rannsaka vår självbild. HM är ett ytterst vinstdrivande företag, som bara tjänar mer pengar.  Utvecklar nya märken, för att kamouflera sig, typ COS och Other Stories. De gör endast det kunden vill! När kunden inte vill, så ändrar de sig. Svårare än så är det inte. Glöm inte att det handlar om att sälja!

image

Kommentera