En äkta slyna

lördag, 14 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Skriver på sista kapitlet till Banbrytande Mode (Atlantis):

När Londons mest kända kurtisan Catherine Walters (1839 – 1920) red genom Hyde Park i början av 1860-talet, iklädd en exklusiv perfekt skuren riddräkt, så fascinerades flanerande tillskyndande åskådare av både hennes fantastiska (välkorsetterade) figur, elegans och skicklighet i sadeln. Dagstidningen The Times kunde inte låta bli att rapportera om händelsen. Kurtisanen var rent ämnesmässigt en slags motsvarighet till de infama ”Min Helg” reportage man finner i weekendmagasinet SvD Perfect Guide i vilken man exempelvis kan få läsa om hur Londonbaserade Nathalie Schuterman (ägare av multibrandbutiken som bär hennes efternamn) hoppar i ett par slitna J- Brand-jeans, rafsar åt sig en Stella McCartney clutch, älskar Arts Club i London, rastar hunden i Battersea Park och får manikyr hos Pams Nail & Beauty. Dock fick The Times smäll på fingrarna av den konkurrerande dagstidningen Daily Telegraph som i en ledare dagen därpå tillrättavisade konkurrenten The Times för att ha sänkt sig till att skriva om en ”skamlig slyna”.

Catherine_Walters_on_Horses

Catherine_Walters00

Kommentera