Nobeldagen

tisdag, 10 december, 2013 av Camilla Thulin

Då var det dags för årets fest, kanske en av världens flottaste fester, isynnerhet med tanke på Nobelpristagarna. Jag och mina kollegor har haft glädjen att jobba med divertissementet vid två tillfällen, 2009 och 2011 tillsammans med Romeo och Julia kören. Då har vi även själva varit där i full mundering och haft trevligt. Annars har jag själv kommenterat för SVT ett flertal gånger och även för kvällspressen. Roliga uppdrag. Ikväll blir det några provningar för Flashdance, tvättstuga, bokföring och klännings kommentarer för Oss Granntanter. Om ryktet förtäljer sanningen, att landets prinsessor inte ska närvara känns det ganska skönt. Varför kan man fråga, jo för då slipper vi se en ful kopia av Elie Saabs vackra klänningar ihopsnickrad av charlatanen Fejki el Kudry, han som gjort några hudfärgade stora klänningar till kronprinsessan och varken betalat skrädderi, tillskärning och broderi – alla pengarna hamnade i hans ficka och de fina vitsorden till honom. Som arbetsgivare och ägare till en ateljé blir man upprörd då hantverkare inte får betalt för utfört arbete och någon annan ska ta åt sig äran. Men jag hoppas få se andra fina klänningar från de seriösa ställena som Thalia, Engsheden och Felicitas. Bilderna nedan från Nobel 09 då hr Nordin sytt denna undebara ikatklänning, bilderna efter är på mig och ateljén, hr Nordin, mr Krakowinski,  hr Di Marco, hr Blinov och hr Isamili – 5 underbara herrar i sin bästa ålder.

image

image

image

Kommentera