Risotto

torsdag, 5 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Ikväll blir det risotto. Så här gör jag. Förkokar tärnade morötter. Steker dem sedan i olivolja. Låter finhackad gul lök och ris få glans i pannan med hjälp av lagom värme och olivolja. I med en skvätt buljong. Idag blev det kalvfond. Puttra ihop. I med lite vitt vin. Puttra ihop. Rör. Upprepa. Upprepa. Upprepa. Vin behöver du bara tillsätta vid ett tillfälle. Efter ca 40-45 minuter är risotton klar. Smaka så att riset fått rätt konsistens. I med morötterna och tinade gröna ärter. I med lite mer buljong och riven parmesan. Rör om. Servera. Har lite olika saker i risotton från gång till gång. Ibland räkor och fiskfond. Ibland zucchini. Ibland fisk och saffran. Till dessert blir det en citronpaj.

20131205-172610.jpg

20131205-181844.jpg

20131205-185315.jpg

20131205-185320.jpg

20131205-185325.jpg

Kommentera