Trasig Rolex

onsdag, 27 november, 2013 av Camilla Thulin

Mitt armband till min ena Rolex gick sönder härförleden, fästet till själva uret släppte. Det var tur att jag upptäckte det då klockan hängde och höll på att ramla av på T-banan. Gick till min vanliga och nästan enda urmakare i stan på Hornsgatan. Han har renoverat mina andra Rolexar – köper dem istället för aktier och pensioner, de är roligare eftersom jag kan använda dem – är inget fan av papper, som kostar en massa stålar. Tyvärr fick inte min urmakare köpa Rolexdelar längre. Väldigt surt för min del, som gillar små hantverksenheter. Var tvungen att förpassa mig till flotta Rob. Engstöm på Drottninggatan.  En urelegant klock butik med endast de flottaste märken, som Cartier, Patèk, Chopard, Rolex och Omega. Idag blev jag bemött av en mycket trevlig ung man! Har gamla erfarenheter från detta eleganta etablissemang, de har nämligen renoverat en gammal guld Rolex från tidigt 60-tal. Det kostade mic en förmögenhet, 10.000 sek! Och det tog 4 månader, ni kan ju förstå min aversion och dessutom var servicen väldigt stroppig och ouppfostrad. Men idag var det annorlunda, jag ser framemot ett trevligt samtal från den unge herrn bakom disken, som sade att de förmodligen hade denna del uppe i verkstaden. Tänk vad viktigt det är att bli bemött på ett trevligt intelligent sätt. Dessvärre tror många att det är fint att uppföra sig stroppigt och kort. För mig vittnar det enkom om dålig uppfostran, okultivering och allmän dumhet.

image

image

image

image

image

image

Kommentera