Kvinna stämmer Lancôme

tisdag, 26 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Intressant. När man gör research kan man hamna var som helst, nästan. Just nu håller jag på och fördjupar mig i smink som protest, och har då trillat över en historia om en kvinna som stämt Lancôme. Enligt stämningen så håller Lancômes foundation inte vad reklamen lovar: att den naturliga looken skapad med hjälp av deras foundation skall vara i 24 timmar. Och det är just detta med timmarna som är den springande punkten. Kvinnan är ortodox judinna och lever därmed efter religiösa ”lagar” som förbjuder henne att applicera makeup från fredagens solnedgång fram till lördag natt. Hon vill alltså verkligen att den makeup hon konstfullt lägger strax innan solen går ned på fredag afton, verkligen sitter i sina utlovade 24 timmar. Och det gjorde inte Lancômes foundation. Hur det gick? Det vet jag faktiskt inte. Jag har redan gått vidare i nätets oändliga bibliotek. Och nu skall jag gå ut med Kim som fått en jacka. Han har nämligen börjat frysa så. Kanske har det med åldern att göra. Nästa gång fyller han nio. Vädret spelar förstås in. Paris är snart helt avlövat.

women-hasid2

20131126-110023.jpg

20131126-110033.jpg

Kommentera