Hermès flotta pool

söndag, 3 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn
Ett äkta vattenhål. Från caféts bekväma bambustolar har man utsikt ned över det som på 1920-talet var en tjusig bassäng att simma sköna långa längder i. Nu får man nöja sig med torrsim.
Liten härmess

Le Plongeoir Chez Hermès, beläget på en av det gamla badhusets balkonger, attraherar framförallt damer som vill luncha i lugn stilfull miljö. Menyn innehåller smårätter och godsaker för finsmakare samt exklusiva tesorter. Vad sägs om exempelvis en kopp Darjeeling North Tukvar DJ50 ”Clonal Queen” SFTGOP1 för 23 Euro? På matsidan finns bland annat en spröd Tarte fine de cabillaud et févettes à la tomate (19 Euro) och en Homard rôti à la verveine artichaut poivrade et abricot moelleux (37 Euro). Och är det något sött man är ute efter så finns en lockande liten vagn med kakor skapade av egen konditor. Den vackert gröna Financier smakar både pistage och hallon, och nästan svalkande är tårtan med en croissantliknande botten toppad med citronkräm smaksatt med basilika och krönt med maräng. Skulle du sedan vilja ta med den benvita matta tekoppen hem går det bra, för sedan våren 2011 är det gamla badhuset en spektakulärt inredd Hermèsbutik som utöver café även har en liten bokhandel och blomsteravdelning. Koppen kostar 170 Euro.

Le Plongeoir Chez Hermès, 17 Rue de Sevrès, 75006 Paris, Métro: Sèvres-Babylone

Kommentera

Lästips

Mina bästa festtips

av Karina Ericsson Wärn söndag, 9 december, 2012

Jan Hietalas goda gurka

av Karina Ericsson Wärn lördag, 31 augusti, 2013

Jan Hietala om Dardel och dandyn

av Karina Ericsson Wärn söndag, 3 januari, 2016

Alexander McQueen del 4/4

av Karina Ericsson Wärn söndag, 13 juli, 2014

Filodegslasagne

av Karina Ericsson Wärn söndag, 3 mars, 2013

Cassoulet

av Karina Ericsson Wärn söndag, 1 juni, 2014

Lite om vintage

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 16 juli, 2014

Rohdi Heintz avliden

av Karina Ericsson Wärn lördag, 21 juni, 2014

Tänk själv

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 30 oktober, 2013

Linssoppa

av Karina Ericsson Wärn lördag, 6 februari, 2016
Bläddra i arkivet