Hermès flotta pool

söndag, 3 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn
Ett äkta vattenhål. Från caféts bekväma bambustolar har man utsikt ned över det som på 1920-talet var en tjusig bassäng att simma sköna långa längder i. Nu får man nöja sig med torrsim.
Liten härmess

Le Plongeoir Chez Hermès, beläget på en av det gamla badhusets balkonger, attraherar framförallt damer som vill luncha i lugn stilfull miljö. Menyn innehåller smårätter och godsaker för finsmakare samt exklusiva tesorter. Vad sägs om exempelvis en kopp Darjeeling North Tukvar DJ50 ”Clonal Queen” SFTGOP1 för 23 Euro? På matsidan finns bland annat en spröd Tarte fine de cabillaud et févettes à la tomate (19 Euro) och en Homard rôti à la verveine artichaut poivrade et abricot moelleux (37 Euro). Och är det något sött man är ute efter så finns en lockande liten vagn med kakor skapade av egen konditor. Den vackert gröna Financier smakar både pistage och hallon, och nästan svalkande är tårtan med en croissantliknande botten toppad med citronkräm smaksatt med basilika och krönt med maräng. Skulle du sedan vilja ta med den benvita matta tekoppen hem går det bra, för sedan våren 2011 är det gamla badhuset en spektakulärt inredd Hermèsbutik som utöver café även har en liten bokhandel och blomsteravdelning. Koppen kostar 170 Euro.

Le Plongeoir Chez Hermès, 17 Rue de Sevrès, 75006 Paris, Métro: Sèvres-Babylone

Kommentera

Lästips

Kostymskolan, sista delen.

av Karina Ericsson Wärn söndag, 29 september, 2013

Tack för i år!

av Karina Ericsson Wärn söndag, 29 december, 2013

Hallux Vulgus?

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 23 april, 2014

Underklädestvätt

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 23 augusti, 2012

Smycken till fest

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 2 oktober, 2013

Läsarfråga om glasögon

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 19 november, 2014

Grevinnans mustasch

av Karina Ericsson Wärn torsdag, 10 januari, 2019

Grått är flott

av Karina Ericsson Wärn söndag, 19 maj, 2013

Galna skönhetsideal

av Karina Ericsson Wärn onsdag, 18 december, 2013

Sallad med marinerad rödkål

av Karina Ericsson Wärn söndag, 9 juni, 2013
Bläddra i arkivet