Vardagens makeup

tisdag, 29 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Nu till vardagens makeup. Morgonens ansikte får alltid möta samma produkter, vilka kan du läsa om i ett tidigare inlägg. Byter ogärna märken och produkter, då jag tenderar att få konstiga allergiska reaktioner vid testande av nytt.

När krämer och booster lagt sig till ro i ansiktet utför jag min sminkritual. Samma jämt. Åtminstone till vardags. Först applicerar jag Diorskin Nude med svamp över ansikte, hals och öron. Det är en kompakt mycket följsam foundation som jämnar ut hudtonen men också döljer mörka ringar under ögonen. Jag använder färgen Ivory 010.

Avancerar sedan till ögonbrynen. Fyller i dem lätt med Apolivas ögonpenna i färgen brun 03. Jag föredrar trubbig udd.

Fransarna låter jag vara. Ibland sveper jag över dem med mascaran Black Out från Dior. Färg 099.

Munnen får röda konturer med en välvässad penna från Bobbi Brown i färgen Red. Målar sedan läpparna med pensel från Bobbi Brown. Rött är vad som gäller. Oftast blir det det djupröda stiftet Diorific i färgen Ange Bleu 013 från Dior. Idag blev det Rouge Dior 844 som har en skvätt orange i sig.

Sedan sveper jag lite rouge i en rundel på kinderna med en borste. Just nu Hot Pink från FACE. Snart dags att byta kulör dock, då ett blekt ansikte kräver något mildare.

Klart! Nästan. För sedan kommer doften.
Återkommer till den. Osminkad kan jag gå närsomhelst, men aldrig att jag lämnar hemmet utan en dos väldoft.

20131029-131823.jpg

20131029-131903.jpg

20131029-131938.jpg

Kommentera