Moderat tanter

lördag, 12 oktober, 2013 av Camilla Thulin

Hade ett roligt inspirerande möte med M-kvinnor, som tillsammans med unga Moderater hade utvecklingshelg på Quality Hotel i Sickla – en skam för byggnadskonsten. Vi pratade om hur det inre bör möta det yttre på ett bra sätt. Det  finns så mycket sköna blommiga kvinnor, som väljer att ikläda sig dräken av en grå råtta, för att inte sticka ut eller besvära gubbarna. Det är förskräckligt att det tänket fortfarande finns 2014! Att kvinnor ska smälta in är lika med att inte synas eller höras. Och ska man eventuellt ta ton tror man att det är bättre att se ut som en traditionell herre, för då blir man tagen på allvar. Jag förstår tänket, eftersom det fortfarande är gubbarna som har den totala makten i lilla Svedala och kämpar med näbbar och klor för att ha den kvar. Därför tror kvinnan att det är lättare att få makt om det yttre är traditionellt manligt. Jag tror inte ett ögonblick på den teorin. Om en kvinnlig politiker gör så måste jag kalla det för idiotiskt. Jag vill se starka personliga politiker, som kan stå upp för sin sak. Jag vill att det inre även ska spegla det yttre. Våra lutheranska folkhems tankar kring det yttre, känns både förminskande och kvinnoförnedrande. Varför ska jag som kvinna behöva klä ut mig till en traditionell man för att bli tagen på allvar. Snart är det bara vi här i Sveige, som har den oskrivna lagen kvar. Alla granntanter, vi måste hjälpas åt att få bort det idiotiksa medeltidstänket. Träffade även min sköna och snygga kollega Retoriktanten Heléne Hedqvist/Retorik Studion, hon skulle ge Centerpartisterna en omgång. Idag klädd i en flott klänning från oss. Själv hade jag en Diane marinblå i en jaquard vävd vara med rosor – klar favorit. Den åker alltid på då jag ska tala med tanter. I den känner jag mig både seriös, sträng, kvinnlig och snygg, en win win helt enkelt.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera