Grillmiddag och YSL

söndag, 8 september, 2013 av Karina Ericsson Wärn

I afton blir det grillmiddag. Vi grillar på terrassen, men jag tror nog det dukas inomhus. Det är för många trötta getingar därute ovanför Götgatsbacken som jag inte har någon lust att slåss med. Har köpt fläskkarré som hamnat i en marinad av vad som fanns i kylen: Heinz BBQ Sauce, någon annan rökt BBQ sås, japansk soja, Worchester sauce, koreansk chilisås, söt chilisås. Till köttet kommer det grillas majskolvar, paprikor och kokta kalla potatisar. Gör en liten sås på gräddfil, finklippt gräslök (kvar från dagens sillunch), salt och peppar. Rött vin i glasen, en flott Amarone. Majskolvarna köpte jag färska, drog av blad och trådar, och lade de sedan i kokande saltat vatten. Kolvarna fick koka EXAKT sju minuter. Kokar de längre blir majskolven stenhård och det är risk att man får säga ajöss tänder. Innan det blir dags för middag skall jag dock ta en sväng över till granntanten Camilla med en liten påse saker jag glömt ge henne. Väldigt rantande nuförtiden. Igår överlämnades Musse med väska, men favoritgnagbenet låg ju kvar i soffan. Tur att vi inte bor långt från varandra. Apropå något helt annat så har ju spetsiga pjuck med taxklack kommit i ropet igen. Provar mina gamla Yves Saint Laurent, men de känns verkligen omoderna. För spetsiga helt enkelt.

Uppdatering: Stötte på granntantens make Johan Rabaeus på Repslagargatan, han fick ta hand om lådan som granntanten skulle ha. När jag kom hem smakade jag av gräddfilssåsen. För mesig. Satte till lite senap. Allt blev genast bättre.

20130908-165733.jpg

20130908-165738.jpg

20130908-165743.jpg

20130908-172542.jpg

20130908-173957.jpg

20130908-174029.jpg

20130908-192300.jpg

Kommentera