Amadeus och Dramaten

lördag, 7 september, 2013 av Camilla Thulin

Väl framme vid teatern träffade jag Inga-Lill, Johans bästa väninna. Hon fick.mysa lite med fru Krook, en underbar kvinna som jag jobbat en hel del med, bl.a som sömmerska och kostymtekniker under två år på Tingel Tangel på Tyrol
På teatern var det en ovanligt trevlig premiärpublik =  betalande. Pjäsen är fantastisk, fina skådespelare och Salieri  har pjäsen i sin hand, lotsar den framåt med fast hand. Vissa moment är fantastiska,  då Salieri läser Mozarts noter, upplever musiken, samtidigt som han beskriver vad han hör. Tyvärr hade inte scenografskan sina bästa glasögon på, helt enkelt fula kläder och scenografi, men smaken är som baken delad! Denna föreställning är värd ett besök för skådeleriet och de fina musikanterna och givetvis Mozarts fantastiska musik. Efteråt var det en liten intern premiärfest. Jag var nog den enda utomstående, men jobbade där ett år med 4 pjäser, så jag är bekant med många härliga personer som jobbar i fadershuset.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
image

image

image

Kommentera