Shapeunderkläder varning!

lördag, 31 augusti, 2013 av Camilla Thulin

Igår såg jag ett av de mest corny shapeplagg någonsin. En äcklig liten bolero tröja i en kraftigare mesch, som hängde på Lindex, en butik där jag brukar köpa mina underkläder och badplagg. Jag gillar Lindex över lag. Men detta plagg kändes helt fel. Undra vem det var tänkt till. Förstås en fyllig kvinna med runda armar och rund rygg. Varför ska hon ha ett sådant plagg. Ser man ut så, ska man definitivt inte klämma in sig i den typen av plagg. För det första kommer det aldrig ge en snygg shape, för det andra kommer bärarinnan att svettas ihjäl och det kommer att klia. Därför ska jag ge er mina absolut bästa shape tips, som jag begagnar mig av själv. En bh man trivs i – alla minimizer ska bort,  bysten framstår som en stor Skogaholmslimps som tittar ut i armhålan – midjeformare, det finns bara en funktionell -Flexee/Maidenform med hak och hysk fram – skippa alls andra!!!!! Midjeformaren samlar ihop magen och höfterna och ger en bra hållning och stöd. Alla maskörer jag känner har dem för att hålla ihop ryggen under långa arbetspass. Nästa plagg är den långbenta gördel byxan med hög midja från Spanx, som går att haka fast mitt fram på bhn, urmärket för de moderna shape plaggen. Nu när det börjar bli lite kyligare åker strumpbyxorna på igen. Den ultimata strumpyxan heter controltop. En strumpbyxa med inbyggd gördel, finns i olika tjocklek/denier, 40d är bra och även uppåt. Köp 2 stl större än din vanligs storlek. Du ska kunna dra upp den långt ovanför midjan,  så att den inte skär in. En större stl går inte lika lätt sönder. Jag köper gärna stl 46, även fast jag pendlar mellan 38/40. Ett annat stapelplagg är underklänning, ett plagg den svenska kvinnan missat helt. Ett måste under alla typer av klänningar, även de fodrade. UNDVIK DEN TIGHTA SHAPE UNDERKLÄNNINGEN, FÖR DEN SLUTAR GARANTERAT SOM EN FET KORV I MIDJAN – VARNING!!!!!! Underklänningen ska sitta utmed kroppen och falla löst, så att den icke korvar upp sig. Detta gäller även underkjolar, de ska vara löst hängande utmed kroppen, inte tight med silikonband i fållen, för att sitta på plats. Med andra ord: UNDVIK ALLA TIGHTA SHAPEPLAGG, SOM HAR SILIKONKANTER, ETT BRA PLAGG SKA SITTA KVAR AV SIG SJÄLV. Receptet är alltså en bra bh, midjeformare, Spanx eller controltops strumpbyxor och en underklänning över det hela ger en snygg och bekväm form. Lycka till och gör nu som jag säger!

image

image

Kommentera