Äldre in i finkan

tisdag, 27 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Olika möten har satt krokben för min närvaro på modevisningarna som just nu pågår här i Stockholm. Nåja. Värre saker kan hända. Att bli gammal och hjälplös till exempel. Träffade en kvinna som arbetar vid hemtjänsten igår. Hon har gjort en plan. När hon känner att hon håller på att bli för gammal, och inte klarar sig själv, då skall hon begå ett brott. Ett så pass allvarligt brott att hon hamnar i fängelse. För i fängelset får man komma ut dagligdags, visserligen bara i en rastgård, men det är mer än vad många gamla får vara med om, det serveras också mat, det finns läkare, böcker, rena lakan och fungerande teve. (O)lustigt nog har en granne på samma våningsplan här i Stockholm också samma plan. Ett brott, sedan in i finkan. Hur fan kunde det bli så här? Nu måste vi protestera och kräva ändring. Eller planera värsta storstöten. Elände, elände, elände. Nu skall jag rulla ner på stan för att kolla på Cheap Monday på Hallwylska Palatset. Kanske får jag en skymt av dottern, som är pressfröken på Cheap Monday. Under tiden kan ni titta på den här ”äldre” snygga damen fångad i Paris.

Kommentera