Gravad lax

fredag, 16 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Åh, vilken lyxmiddag. Vi har ätit hemgravad lax. Begriper inte varför folk köper dyrt färdiggravat när det är så enkelt att göra själv. Denna gång stod maken för gravandet, då och då är det dottern som fixar. Maken köpte en laxbakdel på 2.2 kg som han sedan filéade. Laxsidorna gneds sedan in med salt och socker, blandat 50/50, sedan på med grovhackad vitpeppar och massor av dill. In med laxsidorna, lagda med köttsidorna mot varandra i en form med kanter, i kylen. Formen täcket du med folie. Vänd sidorna ibland. Klart efter 2 dygn. Lyx! Mindre lyxigt: samma skräp ligger kvar, sju dygn senare. Hallå städning!!!???

20130816-204310.jpg

20130816-204319.jpg

20130816-204328.jpg

20130816-204500.jpg

Kommentera