Flyta hemifrån

onsdag, 3 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Allt som oftast loggar jag in på Stockholm Bostadsförmedlings hemsida, å mina vuxna barns vägnar. Och därmed även å mina vägnar ( ….skönt om de blir med egen stadig bostadskupé någongång). Idag möttes jag av denna text:

”Många hör just nu av dig att de hamnar i Testmiljön när de loggar in på Mina sidor. Det stämmer inte utan du kan utföra dina ärenden som vanligt. Texten ”Testmiljö” har hamnar där av misstag.”

Som ni ser innehåller texten en del språkfel, men meningen går ju fram ändå. Jag tycker det här är lite intressant, hur många språkfel skall en svensk myndighets hemsida få innehålla? Hade jag arbetat på en fransk myndighet, och lagt upp en text med motsvarande fel – skulle det blivit en enorm skandal. Ett enkelt sätt att undvika språkfel, innan man exempelvis lägger ut sin text, är att tillfråga en vän eller kollega med lite bättre koll på språket (jaja, granntanten Camillas särskrivningar är hennes egna … och får så förbli då bloggen ej är någon myndighet, artiklarna synar dock jag ett extra varv).

I vilket fall som så verkar det aldrig dyka upp något objekt hos Stockholms Bostadsförmedling så att de vuxna barnen kan flyta hemifrån (jag vet att det heter flytta). Och för övrigt tycker jag det är viktigast ATT man skriver, inte HUR man skriver.

Kommentera