Hundporträtt

onsdag, 26 juni, 2013 av Camilla Thulin

I Bodrum kan man få sin hund eller annat husdjur avporträtterat. I Oasis sitter en konstnär med ateljé och målar av fotografier. I detta land behandlar man verkligen djur högt och lågt, liksom hemma. Vissa hundar bor ute, de är ofta tjocka och snälla. Restauranger och vänligt folk ger dem ständigt mat. Sedan finns det hundar som bor i en familj, sitter i en kedja dygnet runt och har en hundkoja,  väldigt vidrigt. Ägarna är ofta rädda för hunden och tror att den vaktar dem – helt sinnessjukt.  I vårt grannskap har vi fått slut på det, eftersom ingen sund människa orkar höra en olycklig hundvalp stå i 40 graders värme och skälla dygnet runt. Ibland tror jag att vissa människor inte fattar att ett djur känner saker och förstår saker, de tror att de är som en cykel. Och andra hundar går på promenad i band med ägaren och behandlas mer som doggar i västerlandet.

image

image

Kommentera