Tantologi

onsdag, 12 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Vi på Oss Granntanter Emellan har ett särskilt ord för när kvinnor i alla åldrar beter sig lite dåligt mot sina medkvinnor (karlar också), eller tänker tokigt och krokigt lite så där ”medvetet” så att man häver sig fram på någon annans bekostnad. Låt oss säga att en journalist skulle hitta ett frö till en nyhet här hos oss, höra av sig till oss för att med vår hjälp komma i kontakt med rätt personer, och sedan göra en egen nyhet av detta i låt oss säga en stor dagstidning (typ DN). Och att liksom göra allt detta utan att ge CRED till Oss Granntanter Emellan, dvs varken citera oss eller ge en hänvisning till att det var Oss Granntanter Emellan som gav offentlighet åt det hela och därmed satte bollen i rullning. Det är att ägna sig åt tantologi. Tantologi är ett utmärkt ord, all heder åt Anders di Marco som myntat det! (Det där sista var att ge cred, och det kostade absolut ingenting).

 

Ni som tycker det här var kryptiskt intill obegriplighet får backa lite i bloggen.

 

p.s

För övrigt är det bra att DN tagit upp Fadi El Khourys affärer, och att Dagens Industri lite senare också gör det (och ger cred åt DN som var…eh…först med nyheten).

d.s

Kommentera