Recept till håret

onsdag, 29 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Jag älskar alternativa produkter som är ofarliga och innehåller så lite EEEE och andra bokstäver och siffror som möjligt. Vinäger i håret är en sådan grej. Förr sköljde man gärna håret i vinäger, och då framförallt för att dåtidens rengöringsmedel (tvål såpa) som var alkaliska gjorde håret mattt. Vinägern neutraliserade det alkaliska, och håret blev glansigt. Vinägerns egenskaper har förstås inte förändrats, och har man hårt vatten kan vinäger vara en bra sak att ta till om håret känns matt. Vinägern  återger nämligen håret ett syrahölje och gör håret mjukt och blankt. Häll lite äppelcidervinäger i en plastfalska, addera vatten, och låt flaskan stå på badkaret. Nu kan du hoppa över dyrt balsam.Kanske denna färgstarka unga kvinna som jag fångat på en gata i Paris har vinäger i håret? Vem vet ….

 

Kommentera