Sjuksköterskor och Barnmorskor

tisdag, 21 maj, 2013 av Camilla Thulin

Lyssnade på Ekot imorse om sjuksköterskor och barnmorskors arbetssituation. Syrran som intervjades fick ej tala om detta på arbetet utan måste gå ut på allmän plats,  vad är detta för fasoner! Sjukhuschefter borde gå rintiga chefsutbildningar och samtidigt en kurs i empati. Samhället borde skämmas över den usla lönen vi behagar betala dem! Man upprörs över att nyutexaminerade syrror kräver 25′ i månaden. I dagens Sverige är det inte helt lätt att klara sig på den lönen om du bor i en större stad. Jag förstår att systrar som slutar på sitt arbete, för att de ej kan utföra sitt jobb korrekt. Jag tror dessutom att väljer man ett vårdyrke, så har man lite själasörjare inombords. Istället för att springa på toa, så tröstar man hellre en medmänniska som behöver lite mänsklighet. Vårdande och bildande yrken är samhällets viktigaste yrken och de har sämst betalt. Mycket märkligt. Därför vill jag uppmana alla som vill köpa en fantastisk bok som svenska barnmorskeförbundet givkt ut. En bok som handlar om ett yrke som funnits i 300 år lch firar i är 125 år som yrkesförbund. En otroligt vacker och intressant bok, inbunden i linne med ett fint livets träd på omslaget. Bilderna är fantastiska och texten super intressant. Bilder pä skidande barnbmorskan Siri Sundström -45 och andra historiska bilder på bl.a förbundets grundare Johanna Bovall Hedén, som tittar lömskt ini kameran. Bilder från Afghanistan,  där barnmoskeri varit förbjudet. En bok varje människa borde bekanta sig med. Finns att beställa hos www.barnmorskeforbundet.se.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera