Childhood

onsdag, 8 maj, 2013 av Camilla Thulin

Jag är ytterst förvånad att en av Childhoods beskyddarinnor, prinsessan Madeleine stoltserar på NYs gator i jeans med stora hål på knäna. Måhända att det är mode bland tonåringar. Jag hade själv sönderslitna jeans mellan 14 – 16 år. Läste lite vad Childhood gör och vilka barn de riktar sig mot. De flesta av dessa utsatta barn har garanterat självslitna jeans med stora hål på knän och rumpor.  Drömmen vore nog att få ett par hela, snygga jeans. Ser det då inte lite tokigt ut när en superrik 30 årig prinsessa,  som sägs värna om barnen gynnar det föraktfulla trasmodet. Det mest intressanta är att man tycker att det är modernt och rätt. Jag tyckte exakt samma sak då jag gick på Beckmans tidigt 80-tal. Vår fröken Barbro Grytnäs talade alltid om de fattiga och utsattabarnen i Afrika,  vilket är helt korrekt. Samtidigt åkte hon tilm Paris och köpte japanernas mode, plagg med brännhål och revor för skolans pengar, för att ha som konst och referens plagg. Kläderna var inte billiga. Det hade varit mycket flottare att ta de slantarna och ge till en fin organisation som fördelar pengar väl.

image

Kommentera