Eksjö Statt har hundfobi

fredag, 19 april, 2013 av Camilla Thulin

Detta anrika hotell, som nu fått en trevlig ansiktslyftning, med roliga möbler från Lauritz och en snygg grå färg i trapphus. Vi får ha hund på rummen i vestibulen och i korridorer. Enligt svensk lag får man ha hund i bar och på restaurang. Där har vi äntligen tagit intryck från övriga värden.  Det är upp till krogägaren själv att bestämma huruvida hund ska få vistas på dessa områden. Här på Eksjö Statt går det absolut inte, flickorna får panik så fort man närmar sig. Givetvis frågar tanterna varför då? Jo, för chefen, en man har satt upp lappar överall att hundar ej får vistas i matsalen och i baren. Hur är det då tänkt att vi ska kunna äta middag på ett trevligt sätt och gynna hotellets kassa. Eftersom jag har en valp vill jag ej lämna den själv, för då kan han börja bita på något. Annars sköter han sig utmärkt. Gamla Kim dinerar ständigt ute i Europa på olika flotta inrättningar, typ Negresco. Men i Eksjö får de ej vara med. Detta resulterade att hotellet förlorade c:a 1500 kronor, 2 flaskor hyfsta vin, 2×förrätt, 2×huvudrätt och 2xefterrätt. Hur har man råd med det? Därför blev det picknick i en trappavsats – kolla Karinas blogg. Jag undrar var denna hundfobi kommer ifrån. Varenda resande karl har ju hund, katt och hamster hemma.  Däremot får man sitta och hosta, snyta sig och nysa i dessa offentliga salonger, skumt. Hoppas Herr hotellchefen rycker upp sig till nästa gång vi kommer. Hans ägare förlorar pengar på detta, det är dyrt att hålla detta ställe igång. Inspireras av Västerviks Statt, där har man löst det förnämligt.

image

Kommentera