Provfilmning

tisdag, 2 april, 2013 av Camilla Thulin
Idag har jag provfilmat för ett väldigt intressant projekt. Vi har varit i en av mina favorit miljöer, Hallwylska Palatset,  har du aldrig varit där så är det verkligen på tiden. Ett privat hem, från sekelskiftet som är bevarat som det lämnades. Under Magnus Hagbergs ledning har museet levt upp på nytt, många intressanta utställningar i synnerhet om kläder. Denna dag intervjuade jag stans snyggaste intendent Annika Williams, ansvarig för utställningen ”Under Ytans” – Om det onämnbara under sekelskiftet 1900. En liten elegant utställning om kroppen från 1870 – 1920. Många intressanta former. Mest spännande kan man tycka att 20-talets inbillade frihet för kroppen var. Plötsligt skulle bysten plattas till med en bandeau och kvinnans kropp skulle bantas, idealet var La Garçonne – pojkflickan, samma visa vi har idag. I ett av de sists rummen finns några nutida plagg, bl.a mina korsetter, som jag gjorde under min tid hos Miss Mary. Klassiska korsetter i moderna material,  bekväma att bära. En rolig dag med bra personer, som tog hand om mig på bästa sätt, så nu är det spännande om det kommer att bli någon fortsättning,  den som lever får se. image image image image image image image image image image image image image image

Kommentera