Sol och hud

söndag, 17 mars, 2013 av Camilla Thulin
Personligen gör jag fel nummer ett, går till solarium frekvent. För mig är det ljusterapi och hudvård (jag vet att många ryser och förfäras här, men det är ok, jag är en vuxen människa som aldrig solat i min ungdom). När jag ej besökt solariet på en månad så får jag eksem, vilket jag aldrig haft tidigare.
  Jag gillar att vara lätt solbränd, givetvis är det en smakfråga, men för mig är det nödvändigt att ha lite färg.  Det är av ren hänsyn till mina medmänniskor, för annars kommenterar de ständigt och jämnt hur trött jag är, vilket också är sant. Med lite bränna blir kommentarerna det motsatta även fast tillståndet är detsamma. En god hudvård startar med rengöring. Ansiktet bör rengöras 2 gånger per dygn, i synnerhet om man bor i en tätort med en massa avgaser och utsläpp. Ett rengöringskit kan bestå av det enklaste till det mest avancerade, allt beroende på hur mycket pengar man vill göra av med. De flesta har koll på sin hudtyp, om inte låt någon som kan titta lite. Enkelt kan vara att gå till apoteket och fråga eller kanske till parfymbutiken eller varuhusets smink disk. Stramar alltid huden är den torr. Har man lite oljig panna, näsa och haka, är det blandhy. Är huden ofta invadera av blemmor, så är huden fet eller ”oren” (vilken fullständigt galen religiös benämning). Till alla hudtyper tycker jag att man ska ha en rengöring, antingen gillar man en rengörings mjölk eller en slags rengöringstvål, flytande eller fast som löddras upp med vatten. En ögon makeup-remover är att föredra om man använder en vattenfast mascara. Har hittat flera billiga bra.Efter det ett passande ansiktsvatten som tar den sista ”skiten”. Nästa steg är en ögonkräm och sedan ett serum + dagkräm på dagen eller bara en kräm. Väldigt enkelt. Som grädde på moset ska man unna sig en lätt exfolierande/skrubbande mask, som tar bort döda hudceller, eller varför inte en fuktgivande mask? Eller varför inte gå till en hudvårdsexpert? Ett utmärkt ställe att börja med nya hudvårds rutiner. Unna dig en avkopplande stund  

Kommentera

Lästips

Massera mera

av Camilla Thulin onsdag, 24 april, 2013

Ögonsmink förr

av Camilla Thulin söndag, 15 juni, 2014

Amalia Gonzalez Stöckel

av Camilla Thulin onsdag, 3 juli, 2013

Min stil

av Camilla Thulin onsdag, 20 februari, 2013

Läsarbrev om ny stil

av Camilla Thulin söndag, 18 oktober, 2015

Korsettens fasta grepp, del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 1 maj, 2013

Esther Williams

av Camilla Thulin torsdag, 6 juni, 2013

Herrtips

av Camilla Thulin onsdag, 11 september, 2013

Läsartävling: gissa modehus.

av Camilla Thulin torsdag, 27 juni, 2013

Lite om ingefära

av Camilla Thulin söndag, 22 december, 2013
Bläddra i arkivet