La Cambuse

onsdag, 12 december, 2012 av Karina Ericsson Wärn
La Cambuse är vår kvarterskrog, den ligger på rue de la Casimir Delavigne. Tyvärr bommade den igen i höstas. Möjligen berodde stängningen på att kocken, och tillika krogens ena ägare, blivit så tjock att han inte längre kom in till köket. Eller på att han också för ofta blev för full. När den andra ägaren låg hemma i influensa skötte kocken också serveringen och notorna. Med katastrofalt resultat. Han stoppade betalningen i ena fickan, hivade upp exakt lika mycket ur den andra, och gav tillbaka det till gästen. Men efter att ha varit stängt i några månader händer det nu grejer. Det snickras, målas och putsas. Det sägs att kvinnan som äger huset skall ta hand om matlagningen, medan han som hade influensa skall förbli patron. Tjocka kocken har gått i pension. Vi följer det hela med spänning!

20121212-174036.jpg

Kommentera