Roger Vivier

fredag, 30 november, 2012 av Karina Ericsson Wärn


Roger Vivier, som dog 91 år gammal år 1998 är skomakarnas skomakare som nu bevisar att det åtminstone finns en sak som har ett evigt liv: sexiga skor. Roger Vivier har designat skor åt alla 1900-talets riktigt stora stjärnor och sexsymboler. Från Joséphine Baker och Marlène Dietrich till Elizabeth Taylor och Sophia Loren. Det finns knappt ett modehus som inte anlitat Vivier. Pierre Balmain, Guy Laroche, Jean Patou, Nina Ricci och Dior har alla samarbetat med skogurun. Och när vi beundrar Catherine Deneuve i filmen ”Belle de jour” – bär hon förstås Roger Vivier på fötterna. För nästan tio år sedan relanserades varumärket, bakom projektet står Inès de la Fressange och skodesignern Bruno Frisoni.

Roger Vivier
29 rue du Faubourg Saint-Honoré, 75008 Paris / 8e
Tel: 01 53 43 00 00. Métro: Concorde

Kommentera