Katarina Gunnarsson

lördag, 20 oktober, 2012 av Camilla Thulin

Vår underbara granntant och väninna, fru Gunnarsson, super journalisten som är reporter på Studio Ett/P1. Kvinnan som fick Publicistklubbens Stora pris 2012. Att hänga vid korvkiosker, spelhallar, hångtunnlar är arbetsmetoden. Och möta trötta mammor, fnittriga tanter och arga unga män är möjligheten till inträngande reportage serier om livet och politiken. Katarina är dessutom en tant med stil – sin egna stil, stilen är en ulv i fårakläder. Hennes favorit färg är rosa i alla nyanser. Hon ser ut som en underbart vän huldra, alltid lika välstämd i färgerna och fin i håret. Den rosa färgen går även  som en röd tråd i hemmet. Det är underbart med en journalist som väljer att gestalta sig själv och inte ”gruppen journalister”. Journalister över lag har en ganska klassisk ”Murvelkostymering”, lite halvsjavig, gärna urtvättat, hängigt, någon militär accessoar och gärna begagnat. Man försöker hålla låg profil och bevisa att man inte är så intresserad av sitt yttre. Men dessa kamrater är minst lika fåfänga som jag. Det tar tid att hitta rätta looken, minst lika lång tid som för oss glittrande ytliga snobbtanter. Katarina har alltid något vettigt att säga. Idag fick jag med mig ett citat från Studio Ett,sagt av Kjell Olof Feldt: Ett råd till den oroliga: Var alltid beredd på det värsta, så blir du inte ledsen eftersom det så sällan inträffar.

Kommentera