Höstfin

onsdag, 17 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

 

Med hösten kommer en längtan efter mustigare mat, en mer påklädd look och en mörkare färgskala. I samma veva som sommarkläderna läggs i malpåse är det dags att ta en titt i sminknecessären. Rensa ut och uppgradera så att innehållet matchar hösten. Snabbaste vägen till en glamourös look går via ett par välmålade läppar.  Byt ut de neutrala läpparna mot en mun med mer färg och se till att din foundation inte är för mörk – utan anpassad till höstens lite blekare hy. Och våga ge ögonen en dramatisk touch med en mörk ögonskugga. Att bli med en ny make-up look kan kräva lite övning, så träna hemma i lugn och ro med dina nya färger. Och glöm inte att bra redskap är A och O för att få till ett riktigt snyggt ansikte.

Kom ihåg: kosmetika är färskvara. Ofta är förpackningen märkt med en symbol i form av en burk och en tidsangivelse, exempelvis 12M – vilket betyder att produkten håller sig 12 månader från det att den öppnats. Mascara har en livslängd på 3-6 månader, krämer 6-8 månader, pennor 18 månader. I värme gror bakterier fortare, så sommarsminket kan behöva slängas trots att dess bäst-före-datum inte passerat.

Kommentera