Missoni

onsdag, 12 september, 2012 av Karina Ericsson Wärn

I bild: Emma Wiklund.

Igår tog granntanten och jag Djurgårdsfärjan från Slussen över till, ja..Djurgården. Vi promenerade raskt förbi både Gröna Lund och Skansen med kompassen inställd på den vackra villan Oakhill. Italienska ambassaden. Här presenterade Lindex med hjälp av Micael Bindefeld sitt samarbete med italienska Missoni. Kläderna var underbara. Jag har alltid gillat Missonis zickzack mönster och mustiga färger. Frågan är bara vad som händer med varumärkets aura, när man går från exklusiv till folklig. I kollektion fanns det mängder av plagg jag skulle vilja ha. Visningen var dock sisådär. Frisyrerna hade en aggresiv Matrix känsla, lite Alien. Ansiktena var blodfattiga, och munnarna tunna streck. Jag känner förstås igen ett ungdomligt ”gå-på-tvärs” koncept, men det är inte alltid kontrast är den bästa vägen att gå. Det hade varit härligare med lite bystiga donnor med håret utsläppt (smala och kortklippta går också bra) med en glimt i ögat och an antydan till ett leeende på läpparna, eller varför inte att asgarv.
Granntanten Camilla Thulin blir fotograferad med härliga Susanne Bille, gift med Lindex vd Göran Bille.
 

Kommentera