Dahlior och darlingar

torsdag, 27 september, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Det är grått i Paris. Lämnar dahlior och darlingar hemma för ännu en dag i modets tjänst. Den ena surar alltid när jag går (han med fyra ben). Maken tycker nog att det är skönt att slippa mig så han får lite eget tankeutrymme. Promenerar till första visningen. Lyckas äta lunch på en bra asiat. Enkelt och billigt: Les Trois Bonheurs, 7 rue Dupin, 6e arr.

 

20120927-090949.jpg

20120927-091003.jpg

20120927-091016.jpg

20120927-091027.jpg

Kommentera

Paris modevecka

onsdag, 26 september, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Andra dagen på Paris modevecka, och fötterna är redan trötta. Att vara fin och därmed lida pin går helt bort för mon del. Igår rusade jag omkring i mina väl ingångna Stan Smith gympaskor. Idag blir det sandaler, för det är varmt på visningarna. Maken sköter all markservice när jag jobbar non-stop. Fick godaste sjötungan när jag kom hem.

20120926-104046.jpg

20120926-104125.jpg

20120926-104140.jpg

Kommentera

Parismorgon

tisdag, 25 september, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Kim är ingen morgonpigg vovve. Vår Parisgranne, Stanislas med vackra blomsterhandeln är dock en morgontidig person. Redan klockan sju är hans fina fönster fyllt med dagsfärska leveranser. Notera Kim till höger, hur han helst vill in i porten igen.

20120925-082233.jpg

Kommentera

Med diskborste mot Paris

måndag, 24 september, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Nu är det dags för Paris igen. Reser alltid enbart med handbagage. Olika tygpåsar för olika ting. En för smycken, en annan för alla sladdar och adapters (suck), en tredje för smink. Och ja, du ser rätt. En ny diskborste från Coop åker alltid med. Franska diskborstar är urusla. Kim hänger med förstås, som PETC, det vill säga ”PET in cabin”. Strumporna från Fogal matchar kommande arbetsperiod perfekt, för nu vankas Paris modevecka.

20120924-145154.jpg

20120924-145210.jpg

20120924-145223.jpg

20120924-145237.jpg

Kommentera

Fikon

söndag, 23 september, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Färska fikon är underbart. Att äta som de är, eller snitta upp och lägga lite färskost i. Eller som igår, tillagade. Köpte fem fikon för tjugo kronor. Lade dem i en liten kastrull, hällde över en deciliter rödvin, slängde i en gammal stel vaniljstång, och så ett par matskedar socker. Och, så vågade jag mig på att slänga i ett par tunna skivor färsk röd chili. Lät sedan allt puttra ihop i ungefär fem minuter. Resultat: en söt och lite stark dessert med hög lyxfaktor.

20120923-111504.jpg

Kommentera