Vanlig vecka

lördag, 26 januari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

Varit expert i panel om vikten av estetik i utbildning. Plöjt 181 sidor från Riksrevisionsverket. Haft xx antal möten. Kikat in i framtiden. Mätt saker. Och en hel del till. Som klickat hem en klänning och samlat på mig lite konst. Nu väntar en middag med årets bäst klädda kvinna. Dags att byta om!

Kommentera

Ellegalan

lördag, 19 januari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

Ibland är arbetet som rektor för Beckmans designhögskola glamourkantat. Som igår, då det var Ellegala. Vår alumni Jennifer Blom var nominerad till Årets Bästa designer, vann gjorde dock kamraten Rodebjer. På catwalken visade vår lektor Martin Bergström upp en rhizominspirerad no-waste kollektion framtagen under HMs paraply.

Priset för Årets Bäst Klädda gick till väninnan Sara Danius, tillika gäst på Beckmans.

Priset delades ut av den andra geanntanten och flotta Susanne Ljung. Innan galan brakade loss piffade vi på rummet hos Fredrik Robertsson och hans Johan H.

Granntanten och Bea.

Johan och Fredrik.

Thomas N och Kajsa B jämför nåt.

Kommentera

Familjen Beckmans

torsdag, 17 januari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

I år fyller Beckmans 80 år. Det ska firas på ett eller annat vis. Planerna gror och knoppar. 80-tals firandet började i liten skala idag, med att jag bjöd grundaren Anders Beckmans döttrar Brim och Susanne samt barnbarnet Agnès Rosa på lunch på Sturehof. Toppentrio! Åt otroligt goda queneller gjorda på gädda från Kalix. Bubbel i glaset, i form av Ramlösa.

Igår var det också födelsedagskalas. Ledamoten av Gastronomiska Akademien, väninnan Charlotte Birnbaum fyllde år. Hon bjöds på en alltigenom italiensk middag hemma i köket. Att efter en intesiv arbetsdag ta itu med köksbestyr är för mig en form av avkoppling som jag högt uppskattar. Igår blev det en förrätt på zucchini/spenat/turkisk feta följt av vongole och slutligen en tiramisu. Häpp!

Kommentera

Grön soppa

söndag, 13 januari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

Broccolihuvud, ruccola, gräslök och fryst grönkål åkte ner i en kastrull. På med vatten och i med grönsaksbuljong och svartpeppar. Kokelikok. I med mixerstav. Smaka av. Morgondagens lunchsoppa klar gjord på gröna rester.

Kommentera

Torsdagsfika och maxilångt

lördag, 12 januari, 2019 av Karina Ericsson Wärn

I måndags startade vårterminen på Beckmans Designhögskola. Full fart framåt. Mötena hakar i varandra som vanligt, det är modevecka och möbelmässa i Stockholm. Eleverna ska visa sina arbeten. Mode, möbler, och visuell kommunikation. Samtidigt har de som går sista året med full fart dragit igång sina examensarbeten. När (nästan) alla kopiatorer/skrivare brakar ihop samtidigt….blir det förstås kris och konsekvenser.

Nya gardiner på kontoret!

Men på torsdagseftermiddagarna hämtar vi andan med gemensam fika. På mitt rektorsprogram står också pussel med budget, det dyker alltid upp oförutsedda händelser som aldrig är gratis. En branddörr som inte är tät. Några maskiner som gått sönder. En assistans som behöver sättas in. En transport som blev dyrare. Och så vidare. Eftersom varken tid eller pengar räcker till allt, gäller det att prioritera. Och prioritera rätt. Och sedan förklara varför vissa åtgärder önskningar blev utan, just nu. Säkerheten går alltid först.

Försöker hinna läsa den här.

På agendan står också en rad festligheter som kräver maxilångt. Klickat hem en klänning från belgiska Cedric Charlier – som faktiskt blev perfekt.

Kommentera