Sälj kläderna

söndag, 18 februari, 2018 av Camilla Thulin
Behöver kassan drygas ut? Varför inte ta en titt i garderoben och lämna in det du inte använder till försäljning?

349331010_6151669d3c

Kommissionsbutiken – second-hand affären – är en butik där kunden lämnar in sina plagg och får betalt då de är sålda. Butiksinnehavaren är förstås intresserad av att tjäna så mycket pengar som möjligt och sätter därför ett pris som de vet är gångbart. Överpris måste ofta sänkas. Tänk på det om du lämnar in ditt plagg till försäljning, låt dina känslor stanna hemma! Man ska aldrig glömma att second-hand kunden har stenkoll på allt, så ett plagg som är för dyrt blir aldrig sålt och det gagnar inte någon.

Lämnar du in plagg, lita på ägarinnan, för hon vet vad hon kan sälja och till vilket pris. Försök inte få mer betalt, glöm inte att det är en win-win situation. Bara för att du tycker att plagget är så fint och dyrt vid inköpet behöver det inte vara så marknaden ser på det. Lite på din överman och var istället tacksam om ditt plagg hittar en ny bärarinna istället för att det blir en ny hyllvärmare.

Kommentera

Lästips

Läsarfråga om strumpor

av Camilla Thulin söndag, 20 augusti, 2017

Fyra Parisbistros

av Camilla Thulin onsdag, 2 januari, 2013

Klädd i svart – mina bästa tips

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

Hotel Eldorado

av Camilla Thulin tisdag, 13 maj, 2014

Årets Granntant heter ….

av Camilla Thulin måndag, 21 oktober, 2013

Kostymskolan, del 1

av Camilla Thulin onsdag, 14 augusti, 2013

Dietrichs herrbyxa

av Camilla Thulin onsdag, 26 juni, 2013

Packa rätt

av Camilla Thulin onsdag, 20 maj, 2015

Smycken till fest

av Camilla Thulin onsdag, 2 oktober, 2013

Aftonväskan

av Camilla Thulin onsdag, 9 juli, 2014
Bläddra i arkivet