Sälj kläderna

söndag, 18 februari, 2018 av Camilla Thulin
Behöver kassan drygas ut? Varför inte ta en titt i garderoben och lämna in det du inte använder till försäljning?

349331010_6151669d3c

Kommissionsbutiken – second-hand affären – är en butik där kunden lämnar in sina plagg och får betalt då de är sålda. Butiksinnehavaren är förstås intresserad av att tjäna så mycket pengar som möjligt och sätter därför ett pris som de vet är gångbart. Överpris måste ofta sänkas. Tänk på det om du lämnar in ditt plagg till försäljning, låt dina känslor stanna hemma! Man ska aldrig glömma att second-hand kunden har stenkoll på allt, så ett plagg som är för dyrt blir aldrig sålt och det gagnar inte någon.

Lämnar du in plagg, lita på ägarinnan, för hon vet vad hon kan sälja och till vilket pris. Försök inte få mer betalt, glöm inte att det är en win-win situation. Bara för att du tycker att plagget är så fint och dyrt vid inköpet behöver det inte vara så marknaden ser på det. Lite på din överman och var istället tacksam om ditt plagg hittar en ny bärarinna istället för att det blir en ny hyllvärmare.

Kommentera

Lästips

Karins skofråga

av Camilla Thulin måndag, 29 maj, 2017

Fort nyårsfin

av Camilla Thulin onsdag, 26 december, 2012

Rick Owens

av Camilla Thulin söndag, 17 april, 2016

Norma Kamali och dunkappan

av Camilla Thulin onsdag, 6 februari, 2013

Ut ur garderoben, del 2.

av Camilla Thulin fredag, 24 augusti, 2012

Läsarfråga om stickat

av Camilla Thulin onsdag, 7 januari, 2015

Hermès flotta pool

av Camilla Thulin söndag, 3 november, 2013

Alexander McQueen del 2/4

av Camilla Thulin söndag, 29 juni, 2014

Lite om hår.

av Camilla Thulin söndag, 12 maj, 2013

Hud och herrar

av Camilla Thulin fredag, 6 juni, 2014
Bläddra i arkivet