Aubergineröra

lördag, 11 november, 2017 av Camilla Thulin
Aubergineröra är gott. Passar bra till kyckling, fisk och grillade grönsaker. Receptet är hämtat från min och Uluc Telmens bok Meze Maritim. Men när du ändå är i gång, tredubbla satsen!

Eggplant

 

 

1 stor
 aubergine

1 msk
 tahini (sesampasta)

2 st
 grovt hackade vitlöksklyftor

0.5 st
 grovt hackad serranochili

Saften av 1/4 citron

0.5 dl
 matolja

0.5 dl
 olivolja

1 dl
 smulad fetaost

1 msk
 finhackad dill

5 st
 finhackade fefferonis

3 st
 skivor formbröd

 

Sätt ugnen på 225 grader, pensla den sköljda auberginen med olivolja.

Rosta auberginen högst upp i ugnen i ca 20-25 min. Vänd den ofta.

Låt svalna, och skala auberginen(spara vätskan som blir kvar av skalningen).

Kör auberginen och de övriga ingredienser till en jämn smet i en mixer på full effekt i ca 3 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ned dillen. Servera med olivolja.

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Lästips

Häng med till Turkiet

av Camilla Thulin tisdag, 17 februari, 2015

Läsarfråga om klänning

av Camilla Thulin onsdag, 21 januari, 2015

Celluliter

av Camilla Thulin onsdag, 23 januari, 2013

Läsarbrev om blanka strykmärken

av Camilla Thulin tisdag, 15 mars, 2016

Bästa handväskan

av Camilla Thulin onsdag, 21 augusti, 2013

Agent Provocateur

av Camilla Thulin onsdag, 26 augusti, 2015

Cassoulet

av Camilla Thulin söndag, 1 juni, 2014

Göteborg utsålt

av Camilla Thulin fredag, 8 november, 2013

Ålderskris

av Camilla Thulin onsdag, 20 november, 2013

Lite om hår.

av Camilla Thulin söndag, 12 maj, 2013
Bläddra i arkivet