Aubergineröra

lördag, 11 november, 2017 av Camilla Thulin
Aubergineröra är gott. Passar bra till kyckling, fisk och grillade grönsaker. Receptet är hämtat från min och Uluc Telmens bok Meze Maritim. Men när du ändå är i gång, tredubbla satsen!

Eggplant

 

 

1 stor
 aubergine

1 msk
 tahini (sesampasta)

2 st
 grovt hackade vitlöksklyftor

0.5 st
 grovt hackad serranochili

Saften av 1/4 citron

0.5 dl
 matolja

0.5 dl
 olivolja

1 dl
 smulad fetaost

1 msk
 finhackad dill

5 st
 finhackade fefferonis

3 st
 skivor formbröd

 

Sätt ugnen på 225 grader, pensla den sköljda auberginen med olivolja.

Rosta auberginen högst upp i ugnen i ca 20-25 min. Vänd den ofta.

Låt svalna, och skala auberginen(spara vätskan som blir kvar av skalningen).

Kör auberginen och de övriga ingredienser till en jämn smet i en mixer på full effekt i ca 3 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ned dillen. Servera med olivolja.

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Lästips

Torr hy?

av Camilla Thulin fredag, 18 december, 2015

Jan Hietala drömmer om…

av Camilla Thulin onsdag, 31 december, 2014

Känslig hy?

av Camilla Thulin onsdag, 29 juli, 2015

Lite om smink

av Camilla Thulin söndag, 23 december, 2012

Den dyra väskan

av Camilla Thulin söndag, 4 augusti, 2013

Boktips: Sloane ranger

av Camilla Thulin söndag, 21 oktober, 2012

Lite om smycken

av Camilla Thulin onsdag, 26 juli, 2017

Sallad med marinerad rödkål

av Camilla Thulin söndag, 9 juni, 2013

Karlar med stil (2)

av Camilla Thulin onsdag, 15 oktober, 2014

Åldersnojja

av Camilla Thulin söndag, 17 februari, 2013
Bläddra i arkivet