Lördagsloppis

lördag, 23 september, 2017 av Camilla Thulin

Här i Yalikavak är det alltid lördagsloppis, förr mer inne i byn i en liten mysig park, nu på den stora marknadsplatsen. Tyvärr blir det inte så mysigt, som det var tidigare. Det är precis, som hemma, man rensar garderob, skåp och bland barnensleksaker, chansar på att kanske bli av med något och få en slant. När vi rensade vårt förråd i somras fick en grannfrun med 4 småbarn ta vad hon ville ha, allt från fina lampor i obrutna kartonger, porslin, gardiner och alltmöjligt, som absolut inte var färdiga för sophögen. Att fynda finns inte på kartan, då menar jag, att hitta en raritet för en spottstyver. Säkert kan man fynda secondhandkläder, skor och husgeråd, vilket är toppen. Loppisen i Yali är motsvarigheten till våra bakluckeloppisar, runtom i Stocholmstegionen. Själv behöver jag inget nu, har däremot en kasse med ganska bra saker, som jag ska ge till ”hundtanterna”, de som fångar in herrelösa hundar och placerar om.


Kommentera